ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Μανωλάδα στο FBI ο Δένδιας

από-τη-μανωλάδα-στο-fbi-ο-δένδιας-786452

Θέματα ασφάλειας συζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας, με στελέχη του FBI και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα τα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) και ενημερώθηκε από τον ομογενή επικεφαλής του Γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, Γιώργο Βενιζέλο, για τη λειτουργία των Τμημάτων Πληροφοριών, Καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος και Ερευνών (στο οποίο υπάγεται και αντίστοιχη υπηρεσία καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας).

Επίσης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε για ζητήματα Εκπαίδευσης του FBI και για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης, καθώς και από αξιωματούχους της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD ) για τη διϋπηρεσιακή συνεργασία με το FBI, όπως και για γενικότερα ζητήματα καταπολέμησης του εγκλήματος.

Απόψε, μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Δένδιας θα μιλήσει στο John Jay College of Criminal Justice του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), με θέμα «H Ασφάλεια του Πολίτη και το Κράτος Δικαίου».

O κ. Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο τα γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Στη συνέχεια, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου