ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή από την Αστυνομία η πλατεία Βικτωρίας

κλειστή-από-την-αστυνομία-η-πλατεία-βι-76736

Αστυνομικούς συναντούν στον δρόμο τους οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να προσεγγίσουν την πλατεία Βικτωρίας. Τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί και ότι υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν με πούλμαν σε χώρους φιλοξενίας εντός της Αττικής.

Η πλατεία Βικτωρίας άδειασε την Κυριακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, που μετέφερε τους πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Σχιστό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega o εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, εξήγησε ότι «η λογική είναι να μη διανυκτερεύει κόσμος στην πλατεία Βικτωρία» και ότι «η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη δίνει η πλατεία εικόνα καταυλισμού».

Ο ίδιος ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία του συντονιστικού για το προσφυγικό, στην ελληνική επικράτεια βρίσκονταν χθες γύρω στις 33.000 πρόσφυγες.

Για τους νέους χώρους προσωρινής φιλοξενίας – κάποιοι από τους οποίους είναι νέοι και κάποιοι άλλοι προεκτάσεις υπαρχόντων- είπε ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχουν δημιουργηθεί 37.400 θέσεις, 7.400 περισσότερες θέσεις συγκριτικά με αυτές για τις οποίες είχε δεσμευτεί η χώρα.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου