ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο πήρε ο δήμαρχος Ραφήνας

τραγωδία-στο-μάτι-προθεσμία-για-τον-σε-761087

Προθεσμία για τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 ζήτησε και έλαβε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Δεν μας δόθηκε το κατηγορητήριο, πήραμε προθεσμία να δούμε τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ανακριτής και θα τοποθετηθούμε στο μέλλον όταν λάβουμε γνώση. Για εμάς δεν υπάρχει κάποιο νεότερο στοιχείο, προφανώς υπάρχουν για τον ανακριτή» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς.

Σχετικά με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, ο κ. Μπουρνούς τόνισε πως πρόκειται για πράγματα τα οποία έχουν πει από την αρχή. «Πρέπει όλοι να περιμένουμε να πάρουμε τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Υπάρχει καταιγισμός στοιχείων», είπε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν θα κάνει ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα».

Ο κ. Μπουρνούς κλήθηκε σε απολογία μετά τον Ηλία Ψινάκη, πρώην δήμαρχο Μαραθώνα ο οποίος και αυτός έχει λάβει προθεσμία. Ο κ. Μπουρνούς είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν και θα προσωποποιηθούν μετά το πέρας των απολογιών ατομικά για κάθε έναν από τους 20 κατηγορουμένους.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου