ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλιμάκωση στο Αιγαίο: Η Τουρκία πάγωσε τις έρευνες και αποσύρει τα πολεμικά πλοία

αποκλιμάκωση-στο-αιγαίο-η-τουρκία-πάγ-761094

Επιβεβαιώνεται όπως όλα δείχνουν η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, καθώς η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε την αναβολή των ερευνών από το Oruc Reis, ενώ την ίδια στιγμή τα τουρκικά πολεμικά πλοία επιστρέφουν στη βάση τους.

Από την ελληνική πλευρά το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε επιφυλακή, με τα περισσότερα από τα πλοία να διατηρούν τις θέσεις τους και να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα πάντως με στρατιωτικές πηγές από σήμερα ξεκινά η απόσυρση κάποιων μονάδων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι ίδιες πηγές πάντως ξεκαθαρίζουν πως οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες και κάνει λόγο για διάλογο

Όπως μετέδωσε η Daily Sabah, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις βάλουμε σε αναμονή για λίγο».

Σε συνέντευξη στο CNN Turk ο Καλίν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό γείτονα και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα με την Ελλάδα. Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στις υφαλοκρηπίδες τους, και να γίνουν κοινές μελέτες σε αμφιλεγόμενες περιοχές». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας είμαστε εποικοδομητικοί, ας περιμένουμε λίγο».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου