ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ εν πλω για 130 αλλοδαπούς

θρίλερ-εν-πλω-για-130-αλλοδαπούς-722549

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στις Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας από την πληροφορία ότι σκάφος που πλέει νότιανατολικά από το Κουφονήσι κινδυνεύει λόγω εισροής υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο που εξέπεμψε σήμα SOS λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα και ενώ έπλεε κοντά σε διεθνή ύδατα, μεταφέρει 130 επιβάτες.

Σκάφος του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό και πλοίο του πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στην περιοχή. Το σκάφος – τύπου γιωτ – αναμένεται να οδηγηθεί στην Ιεράπετρα σε τρεις περίπου ώρες, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες σε αυτό.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη για το θέμα που προέκυψε με το πλοιάριο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, ενώ ο Δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Περάκη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καστρινάκη, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων στο σκάφος.

Προς το παρόν αναζητείται χώρος για την προσωρινή φιλοξενία.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να είμαστε έτοιμοι σε τρεις περίπου ώρες που θα φτάσει το σκάφος. Όπως μαθαίνουμε είναι παρά πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σκάφος και είναι δύσκολο να εξευρεθεί χώρος αφού δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θ’ αντιδράσει έγκαιρα κι αποτελεσματικά για να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Αναστασάκης.

flashnews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου