ΕΛΛΑΔΑ

Στα διεθνή πρωτοσέλιδα οι τραμπουκισμοί κατά του Γ. Καμίνη

στα-διεθνή-πρωτοσέλιδα-οι-τραμπουκισ-722577

Θέση στα διεθνή πρωτοσέλιδα βρήκαν οι τραμπουκισμοί κατά του δημάρχου Αθηναίων που έγιναν το βράδυ της Κυριακής και για τους οποίους ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ) Θέμη Μπαλασσόπουλο.

Το βίντεο του καταδιωκόμενου δημάρχου από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίαζε με αντικείμενο την ένταξη υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα κινητικότητας, έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ αποτελεί ήδη αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση εναντίον του δημάρχου ώστε να διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και από ποιούς τελέστηκε.

Παρά το γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι κατά του κ. Καμίνη κατέστρεψαν τις κάμερες που κατέγραφαν τους τραμπουκισμούς τους, ορισμένα πρόσωπα είναι ευδιάκριτα στα λίγα πλάνα που διασώθηκαν και δείχνουν τον δήμαρχο να φυγαδεύεται από την προσωπική του ασφάλεια, ενώ εκτοξεύεται μπουκάλι με νερό την ώρα που επιβιβάζεται σε μοτοσυκλέτα.

Νωρίτερα αντικείμενο βανδαλισμού είχε γίνει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, ενώ ορισμένοι χειροδίκησαν εναντίον του κ. Καμίνη, ο οποίος κινδύνεψε με λιντσάρισμα από μερίδα των συγκεντρωμένων,

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο οποίος, όπως είπε, τον στοχοποίησε προσωπικά, ενώπιον δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καμίνης δεν υπερασπίστηκε επαρκώς τους εργαζόμενους και διατυπώνοντας υπαινιγμούς ότι είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για «να πουλήσει τους εργαζόμενους».

Οι ισχυρισμοί του Μπαλασσόπουλου

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλασσόπουλος αρνήθηκε ότι όσοι επιτέθηκαν στον δήμαρχοι ήταν εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για «ακροδεξιούς χρυσαυγίτες» που, όπως είπε, έχουν στοχοποιήσει και τον ίδιο.

«Αν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους γνωρίζει, ας καταθέσει στην Εισαγγελία ποιοι είναι. Υπάρχει και βίντεο που δείχνει ένα άτομο να πετάει ένα μπουκάλι. Εγώ δεν γνωρίζω ποιοι είναι», επανήλθε ο δήμαρχος, απορρίπτοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του γνωστού συνδικαλιστή.

Ο κ. Μπαλασσόπουλος, όμως, όχι μόνον δεν ανέφερε ονόματα, αλλά, ενώ ισχυριζόταν ότι δεν άφησε υπαινιγμούς κατά του κ. Καμίνη, δε δίστασε σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του να υποστηρίξει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν είναι με τους εργαζομένους, αφού όπως είπε, «το προηγούμενο βράδυ ήταν στο Χίλτον παρέα με τον Λάκη Γαβαλά».

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα τα οποία πλαισιώνουν την συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ πρωταγωνιστούν σε βιαιοπραγίες. Θύματα της αγριότητας τους έχουν πέσει παλαιότερα ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης Σίμος Δανιηλίδης που δέχθηκε επίθεση σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, καθώς και ο Γερμανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη που καταδιώχθηκε επειδή, λέει, θεώρησαν ότι επρόκειτο για τον συμπατριώτη του υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Οι τραμπουκισμοί, πάντως, κατά του κ. Καμίνη έτυχαν αυτή τη φορά της ομόθυμης καταδίκης του πολιτικού κόσμου, υποχρεώνοντας ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση έντονης καταδίκης. «Τέτοιες ενέργειες δρουν αντικειμενικά ενάντια στις κοινωνικές διεκδικήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου