ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στα ύψη η ανεργία, κανόνας η μαύρη εργασία

ελστατ-στα-ύψη-η-ανεργία-κανόνας-η-μαύ-688492

Μπορεί να ανακοινώνονται πρωτογενή πλεονάσματα, μπορεί να ακούμε για φως στο τούνελ και για μεταρρυθμίσεις που ήδη αποδίδουν αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή: η ελληνική οικονομία είναι στην εντατική και η αγορά εργασίας έχει γονατίσει!

Σε σύσκεψη των προέδρων των εργατικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ η ανεργία και η αγορά εργασίας περιγράφηκε με πολύ μελανά χρώματα.

Δεν είναι μόνο η ανεργία που έφθασε στο 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει… κανόνας.

Την ίδια ώρα, η ασφυκτική κατάσταση στην οικονομία και την αγορά δημιουργεί μια νέα κατηγορία εργαζομένων, τους… εργαζόμενους-άνεργους, που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται! Τα στοιχεία-σοκ κάνουν λόγο για απλήρωτους εργαζόμενους από 3 έως και 16 μήνες σε έξι στις δέκα επιχειρήσεις!

Όσον αφορά την ανεργία στη βόρεια Ελλάδα, στην οποία -σύμφωνα με το seleo- έκαναν ειδική μνεία οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων, στη Θεσσαλονίκη έχει φθάσει στο 36%, στον Έβρο στο 40%, στις Σέρρες στο 42%, στην Κομοτηνή στο 46% και στη Δράμα στο 50%.

Όπως αναφέρθηκε, μάλιστα, πολλοί Σερραίοι πηγαίνουν να εργαστούν στη Βουλγαρία γιατί έχει καλύτερες (!) αμοιβές

Star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου