ΕΛΛΑΔΑ

Νέο αδιέξοδο στη Βουλή, προς απόσυρση ο Πολύδωρας

νέο-αδιέξοδο-στη-βουλή-προς-απόσυρση-ο-671045

Σε φιάσκο οδηγείται και η νέα πρωτοβουλία του Μαξίμου για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Συμβουλίου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται η απόσυρση της υποψηφιότητας ή η κατάθεση νέας πρότασης από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εν όψει της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων σήμερα το απόγευμα, εμτά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το άκουσμα τις υποψηφιότητας Πολύδωρα.

Ωστόσο η Διάσκεψη οδηγείται σε νέο αδιέξοδο λόγω της κυβερνητικής εμμονής αφενός να αποσύρει μόνο το άρθρο 2 του επίμαχου νόμου Παππά (4399/15) τη στιγμή που η ΝΔ ζητά την απόσυρση ολόκληρου του πρώτου κεφαλαίου του νόμου, αφετέρου λόγω της νομοθετικής ρύθμισης που έχει προαναγγείλει ο κ. Παππάς με την οποία θα ρυθμίζει το καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να διεξάγει τον διαγωνισμό.

Το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε πως «Προηγούνται οι θεσμοί και η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ» ενώ σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα έκανε λόγο για «τερτίπι» που δεν έχει «ούτε την απαραίτητη ουσία, ούτε ειδικό βάρος».

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την «επαναφορά στο ΕΣΡ του συνόλου των αρμοδιοτήτων», ενώ στις 12:00 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλου στο προεδρικό μέγαρο. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου