ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Διάσκεψη Προέδρων για το ΕΣΡ στις 19 Ιανουαρίου

βουλή-διάσκεψη-προέδρων-για-το-εσρ-στι-152641

Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου (ώρα 10:00), θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Από την πλευρά του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Βούτση, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε ότι με κοινή συναίνεση θα βρεθεί λύση.

Η συγκρότηση του ΕΣΡ αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκινήσει εντός Ιανουαρίου, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επισήμανε, επίσης, ότι το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την ίδρυση της ΕΡΤ-ΝΕΤ. «Επομένως πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου