ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

συνεχίζονται-οι-κινητοποιήσεις-έξω-α-593456

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιούν από τις 18:00 απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και απλός κόσμος που συμπαρίσταται.

Οι πρόεδροι των δημοσιογραφικών ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ έχουν συνάντηση από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και τους αλληλέγγυους πολίτες έξω από το υπό αστυνομική κατάληψη κτήριο στην Αγία Παρασκευή.

Επίσης κάλεσαν σε συγκεντρώσεις εργαζόμενους και πολίτες έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και των άλλων πόλεων της περιφέρειας, στα κτήρια των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών.

Οι κινητοποιήσεις έξω από το Ραδιομέγαρο ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο κτήριο με σκοπό να το εκκενώσουν.

Αμέσως μετά την επέμβαση, πλήθος κόσμου και πρώην εργαζομένων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ.

Μάλιστα το δελτίο των 21:00 μεταδόθηκε ζωντανά, με αυτοσχέδιο στούντιο έξω από το ραδιομέγαρο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και απόψε.

Το δελτίο των 21:00 μεταδόθηκε ζωντανά, με αυτοσχέδιο στούντιο έξω από το ραδιομέγαρο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και απόψε.

Στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής χαιρετισμούς στον αγώνα των εργαζομένων απηύθυνε η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.

Οι οργανώσεις χαρακτηρίζουν την επέμβαση της αστυνομίας βάρβαρη και αντιδημοκρατική.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρό της, Τζιμ Μπουμέλα, να εκφράζει το σοκ το θυμό της ΔΟΔ ενώ ζητεί «από τις ελληνικές Αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το κτήριο και να επιστρέψουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ στους δημοσιογράφους».

Επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, δήλωσε την Πέμπτη για την αστυνομική εισβολή και τα επεισόδια ότι «οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, το οποίο είναι απαράδεκτο γεγονός» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται λύσεις όταν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο».

Βραβεύονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Όπως έγινε γνωστό από την ΠΟΕΣΥ στις 11 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNI Global, που απαριθμεί 23 εκατ. μέλη, βραβεύονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «για την απαράμιλλη αγωνιστικότητά τους απέναντι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης, για το επιχειρούμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ».

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου