ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Δεν συζητούμε με την Τουρκία για θέματα παραβιάσεων

υπεξ-δεν-συζητούμε-με-την-τουρκία-για-θ-593520

Ζητήματα κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, σχετικά με αναφορά εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν ύπαρξης διαλόγου για θέματα παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, ευθύς μόλις υπάρξει ενέργεια που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και παραβιάζει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προβαίνει άμεσα στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά δήλωσε ο κ. Κούτρας.

«Αυτό έπραξε και στην περίπτωση των πρόσφατων (5 Νοεμβρίου) υπερπτήσεων των νήσων Μακρονησίου και Στρογγυλής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, η πρεσβεία μας στην Άγκυρα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιδίδοντας και σχετική ρηματική διακοίνωση» πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα ενημερώνει ανελλιπώς εταίρους και συμμάχους, αλλά και διεθνείς οργανισμούς για κάθε παραβατική συμπεριφορά, κατέληξε ο κ. Κούτρας.

naftemporiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου