ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Και για εκβίαση καλείται σε απολογία ο νέος κατηγορούμενος

υπόθεση-χρυσής-αυγής-και-για-εκβίαση-κ-586685

Και για την κατηγορία της εκβίασης, πλην της εγκληματικής οργάνωσης, καλείται από τις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο νέος κατηγορούμενος που, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατονομάζεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως «πυρηνάρχης Πειραιά».

Η συγκεκριμένη κατηγορία, η δεύτερη κακουργηματική κατηγορία που απαγγέλλεται από την ημέρα που σχηματίστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σχετίζεται με στοιχεία που καταδεικνύουν πρακτικές «μπράβων».

Ο νέος κατηγορούμενος που καλούν ενώπιον τους οι δύο ανακρίτριες αναφέρεται ρητά στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Γ», πρώην μέλους, ενώ η εμπλοκή του προκύπτει και από την επεξεργασία στοιχείων της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας «Γ» στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται σε «επιχείρηση» στα τέλη Ιουνίου 2012 που συμμετείχε ο ίδιος αλλά και ο «πυρηνάρχης του Πειραιά», όπου «μπήκαμε μετά από διαταγή του( στο σημείο αυτό κατονομάζει μέλος της Χ.Α., παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα -δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο (Επίσης κατονομάζει άλλο μέλος της Χ.Α.) ο .. με τηλέφωνο 698, ο …, ο …, το δεξί χέρι του (κατονομάζει μέλος της Χ.Α.) ο … του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο …, η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της (αναφέρει πολιτικό κόμμα- και με διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια, γκλοπ, καπνογόνα, τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες. Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση».

Ο μάρτυρας υποστηρίζει επίσης ότι με εντολή στελεχών μελών της Χρυσής Αυγής πήγαιναν σε καταστήματα μεταναστών που πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά ή παραδοσιακά είδη της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαν να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι στις επίμαχες εφόδους που ο ίδιος συμμετείχε, μέλη της Χ.Α. τον διαβεβαίωναν ότι η αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν θα επενέβαινε.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου