ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά στα Μεσόγεια

εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-έκλεβε-φορτηγ-552747

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Παιανίας, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές φορτηγών οχημάτων.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 2-12-2013 στον Ασπρόπυργο τρεις ημεδαποί ηλικίας 30, 44 και 45 ετών, φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με έναν τουλάχιστον συνεργό τους, από 2μηνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, στην οποία ο 45χρονος είχε ηγετικό ρόλο και ενεργούντες από κοινού διέπρατταν συστηματικά κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων από την περιοχή των Μεσογείων Αττικής (Γλυκά Νερά, Σπάτα, Παιανία, Κορωπί, Ανάβυσσο κ.λπ.).

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν πρωινές ώρες χώρους (μάνδρες, επιχειρήσεις, εργοτάξια, κ.λπ.) που ήταν σταθμευμένα φορτηγά και το βράδυ μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε αυτά τα σημεία και με χρήση καλωδίων ρευματοδοσίας τα έθεταν σε λειτουργία και τα οδηγούσαν μέσω της Αττικής Οδού στην περιοχή του Ασπρόπυργου σε καταυλισμούς Ρομά ή σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης, όπου τα διέλυαν σε ελάχιστο χρόνο και διέθεταν τα μεταλλικά μέρη ως σκραπ και τα μηχανικά μέρη ως ανταλλακτικά.

Πρώτες πρωινές ώρες της 2-12-2013 ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τ.Α. Παιανίας, που είχε συγκροτηθεί ειδικά για τον εντοπισμό των μελών της παραπάνω σπείρας, με τη συνδρομή και αστυνομικών των νυχτερινών περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, επιχείρησαν να ελέγξουν στην Αττική Οδό κλεμμένο φορτηγό γερανοφόρο όχημα. Ο 44χρονος ημεδαπός που οδηγούσε το όχημα, αποπειράθηκε να εμβολίσει τα αστυνομικά οχήματα και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν και τα άλλα δύο μέλη της σπείρας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει έξι κλοπές φορτηγών, η εμπορική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• Το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ
• Δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τη διαπίστωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου