ΕΛΛΑΔΑ

Θετική εισήγηση για άρση της ασυλίας του Π. Ηλιόπουλου και του Ν. Κακλαμάνη

θετική-εισήγηση-για-άρση-της-ασυλίας-τ-552757

Να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο κ. Ηλιόπουλος, σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελέα εφετών, παραπέμπεται για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής υποστήριξε προς την Επιτροπή ότι κατέχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του, πλην του Π. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε «όχι» αιτιολογώντας πως «δεν θέλησε να δώσει άλλοθι στους Χρυσαυγίτες -ειδικώς δε για κατηγορίες που δεν ευσταθούν στο δικαστήριο- να μιλούν περί δήθεν οργανωμένου πολιτικού σχεδίου διώξεων εναντίον τους».

Επίσης, η Επιτροπή εισηγείται την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ως δήμαρχος Αθηναίων είχε μηνυθεί από τον δασάρχη για κοπή δέντρων, χωρίς άδεια, σε πάρκο της Πατησίων ώστε να δημιουργηθεί εκεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη -που βασίζεται σε κατηγορία για οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης, από τη θέση του αντιπρύτανη. Ο βουλευτής ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει, ενώ μετά την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων η Επιτροπή αποφάνθηκε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή. «Όχι» ψήφισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών»), το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ είπαν «ναι».

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε αρνητικά για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος είχε μηνυθεί από το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά για συκοφαντική δυσφήμιση.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου