ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα κατά τoυ bullying προτείνει η Ένωση Κεντρώων

μάθημα-κατά-τoυ-bullying-προτείνει-η-ένωση-κεν-542320

«Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός δεν είναι απλά ένα φαινόμενο της εποχής αλλά μια παθογένεια της σύγχρονης κοινωνίας που είναι υποχρέωσή μας να αντιμετωπίσουμε», υποστηρίζει η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου με αφορμή την «Ημέρα κατά της σχολικής βίας».

Η βουλευτής της ΕΚ κάλεσε όλους τους βουλευτές και τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να ξεκινήσουν τις διεργασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ενταχθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας μάθημα από ειδικούς ψυχολόγους ή ειδικά επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς κατά της ενδοσχολικής βίας.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου τόνισε ότι «είναι χρέος μας να δράσουμε τώρα και όχι αύριο. Είναι χρέος μας να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων απέναντι στα παιδιά μας. Σημαντικό, επίσης, είναι -σε αυτή τη διαδικασία- να μη διαχωρίσουμε τα παιδιά που δέχονται βία με τα παιδιά που ασκούν βία, γιατί και τα δυο έχουν ανάγκη στήριξης» και δήλωσε ότι είναι διαθέσιμη ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες δράσεις, ώστε όλοι από κοινού, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολιτικοί να ενωθούμε για την πραγματική αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου