ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και κλάματα στη δίκη του «δράκου» του Αμαρουσίου

ένταση-και-κλάματα-στη-δίκη-του-δράκο-542297

Τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια του 30χρoνου επονομαζόμενου και «δράκου του Αμαρουσίου» το καλοκαίρι του 2016 περιέγραψαν, οι έξι γυναίκες-θύματα των επιθέσεων , στην έναρξη της δίκης σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι» κατέθεσε στο Δικαστήριο ένα από τα θύματα, ξεσπώντας σε κλάματα.

Τον 30χρoνο αναγνώρισε το τελευταίο θύμα του, μία υπάλληλος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στον τομέα καθαριότητας, η οποία κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του και να τα περιγράψει στους αστυνομικούς.

«Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε.Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν. Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός. Είχε το ρολό από την ταινία στο χέρι.

Εισαγγελέας: Τι σκοπό είχε; Να σας κλέψει;

Μάρτυρας: Αν το ήθελε αυτό θα μπορούσε να μου αρπάξει την τσάντα.

Άλλο θύμα του 30χρoνου «δράκου του Αμαρουσίου» περιέγραψε: «Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε».

Παρόμοιες σκηνές εξιστόρησε στο Δικαστήριο μία ακόμα γυναίκα,θύμα επίθεσης, η οποία ανέφερε: «Νιώθω κάποιον να προσπαθεί να με θωπεύσει, άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είδα τα χαρακτηριστικά του, ούτε τον άκουσα να μιλάει. Ήρθε αθόρυβα πίσω μου».

“Ο γιος μου δεν είναι εγκληματίας. Ερωτεύτηκε”

Στον χωρισμό του απέδωσε η μητέρα του 30χρονου τις επιθέσεις στις οποίες προχώρησε σε βάρος γυναικών. «Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, αρρώστησε, ερωτεύτηκε αληθινά, άλλοι καταφέρνουν και το προσπερνάνε, αυτός δεν το κατάφερε» τόνισε η μητέρα του κατηγορουμένου.

Όπως περιέγραψε η μάρτυρας, στη συνέχεια, ο γιος της (τον οποίο περιέγραψε ως κλειστό χαρακτήρα) μετά τον χωρισμό του αρρώστησε και κλείστηκε στον εαυτό του ενώ μετά την προφυλάκιση του, της είπε, όπως κατέθεσε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν “χούφτωσ´την”.

“Είναι κλειστός άνθρωπος, συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του όταν ήταν 12 ετών και τον είχε επηρεάσει πολύ. Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε, δύο – τρεις μήνες πριν τις επιθέσεις, και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του (…) Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις κυρίες. Δεν ήθελε να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί, μου έλεγε ότι είναι κουρασμένος”.

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε μετά γιατί το έκανε;

Μάρτυρας: Ότι άκουγε κάτι φωνές, χούφτωσ’την, χούφτωσ´την.

Πρόεδρος: Όπως στην ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο;

Μάρτυρας: Ναι. Δεν έβλεπε το πρόσωπό τους, αλλά της πρώην κοπέλας του (…) Μου έλεγε ότι ήθελε να τις μειώσει, έβλεπε την κοπέλα του στο πρόσωπό τους

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 30χρονος

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο 30χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ η υπεράσπιση του, υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας βιασμού σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αίτημα για αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού στον κατηγορούμενο.

“Δεν είναι βιαστής, είναι άτολμος και δειλός”

Ο 30χρονος κατηγορούμενος με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας είπε πως αρνείται τις κατηγορίες. Η υπεράσπιση του, μάλιστα, υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας βιασμού σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού .

“Είναι ένας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής, είναι άτολμος και δειλός” κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο τους τελευταίους εννέα μήνες. Ο ψυχίατρος απέδωσε την συμπεριφορά του κατηγορουμένου στην ερωτική απογοήτευση και επέμεινε ιδιαίτερα στην συμπεριφορά της αγαπημένης του η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη.

«Τον είχε έξω από την πόρτα να παρακολουθεί τις συνευρέσεις της με τους πελάτες και όταν προσπαθούσε να την σταματήσει εκείνη – ήταν η αγάπη του – τον έδιωχνε , τον έβριζε». Μάλιστα ο μάρτυρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε γδύσει κανένα από τα θύματα του και δεν είχε κατεβάσει το δικό του παντελόνι προκαλώντας την αντίδραση μία εκ των γυναικών που δέχθηκαν επίθεση και η οποία βρισκόταν στα πίσω καθίσματα του δικαστηρίου παρακολουθώντας την ακροαματική διαδικασία.

Μάρτυρας από το ακροατήριο: Όχι και καμία. Το δικό μου…

Συνήγορος: Είπαμε λυπουμεθα, σεβόμεθα, αλλά θα πρέπει οι μάρτυρες να μην πετάγονται…

Ακροατήριο: Αυτά να μην μας τα πεις εσύ, αλλά η πρόεδρος!

Πρόεδρος: Μην ανεβάζετε τους τόνους κ. συνήγορε. Το ότι με παρακάμψετε και τα βάλατε με τη μάρτυρα με προσβάλει προσωπικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου 2017 με την απολογία του κατηγορουμένου, την πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότατα την έκδοση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου