ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτείται από την υπεράσπιση της Β. Σταμάτη ο Α. Κούγιας

παραιτείται-από-την-υπεράσπιση-της-β-σ-534354

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αφυπνίσει τους δικαστές για την υπόθεση της καταδικασμένης σε κάθειρξη 12 ετών συζύγου του πρώην υπουργού.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αφορμή την αναβολή για τις 3 Φεβρουαρίου 2014, της εκδίκασης από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της κ. Σταμάτη, με αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτόδικης απόφασης, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι στην υπόθεση της εντολέως του έχει «καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική».

Στην αίτησή της, η κ. Σταμάτη επικαλείται για την αποφυλάκισή της, μεταξύ άλλων, και την εμφάνιση σοβαρότατων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, «εκ των οποίων η ψυχική συνίσταται σε βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, για την οποία νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών με εντολή Εισαγγελέα».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας επισημαίνει ότι το δικαστήριο εξέτασε άλλες αιτήσεις για καταδικασμένους σε μεγαλύτερες ποινές, αλλά για την κ. Σταμάτη ανέβαλε λόγω μη καθαρογραφής των πρακτικών και τονίζει: «Τα πρακτικά, όμως, θα καθαρογραφούν τουλάχιστον σε έναν χρόνο, αφού η γραμματέας του δικαστηρίου είναι γραμματέας των Ειδικών Εφετών Ανακριτών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει, επίσης, ότι η παραίτησή του έχει στόχο να αναδείξει «την ιδιαιτερότητα αυτής της σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μία γυναίκα που στην ουσία είναι ένα ναυάγιο της ζωής και που σαν μοναδικό σκοπό της έχει να φροντίσει και να ζήσει μαζί με το παιδί της, το οποίο αυτήν τη στιγμή φροντίζουν οι πλέον των 80 ετών γονείς της…» και υπογραμμίζει ότι «νιώθει ηθικά και νομικά ανεπαρκής», ενώ αναφέρει ότι εύχεται και ελπίζει «να βρεθούν πέντε θαρραλέοι δικαστές και να αναστείλουν την ποινή που επεβλήθη στην κ. Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη, μέχρι το Εφετείο».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου