ΕΛΛΑΔΑ

Προπηλάκισαν εφοριακούς στο παζάρι της Ξάνθης

προπηλάκισαν-εφοριακούς-στο-παζάρι-τ-534404

Δύο εφοριακοί προπηλακίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία εμπορίου της Ξάνθης, όπου πραγματοποιείται το παζάρι της πόλης.

Ο προπηλακισμός έλαβε χώρα, στην προσπάθεια των δύο ελεγκτών να βεβαιώσουν παράβαση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com.

Συγκεκριμένα, συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δυο εργαζόμενους της ΔΟΥ Ξάνθης, διενεργώντας προγραμματισμένο προληπτικό έλεγχο του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών στο παζάρι της Ξάνθης, διαπίστωσε παράβαση μη έκδοσης απόδειξης λιανικής πώλησης από έμπορο που πουλούσε φρούτα.

Ωστόσο, ο παραβάτης επιτέθηκε στο συνεργείο ελέγχου, αρπάζοντας τον υπηρεσιακό φάκελο από τα χέρια της γυναίκας-ελεγκτή, με σκοπό να σκίσει τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελέγχου.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ωστόσο ένας ηλικιωμένος άνδρας παρενέβη και πήρε από τα χέρια του εμπόρου τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελέγχου.

Το περιστατικό όμως δεν έλαβε τέλος, με τον έμπορο να επιτίθεται φραστικά και να απειλεί τους δύο ελεγκτές απαιτώντας μάλιστα να μην καταγράψουν την παράβαση, ενώ τους συνέστησε σε έντονο ύφος να μην ξαναπατήσουν στο παζάρι, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ξάνθης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο επόπτης ελέγχου ο οποίος βρέθηκε κοντά στο συνεργείο ελέγχου, ενώ κλήθηκε και κατέφτασε η Αστυνομία.

Η αντίδραση των εφοριακών της περιοχής

“Με αφορμή το γεγονός αυτό εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας και συγχρόνως καταδικάζουμε το συμβάν. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων μας, που συμμετέχουν σε συνεργεία προληπτικού ελέγχου από κάθε είδους επιθέσεις, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνάδελφοι μας αυτοί αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ξάνθης.

“Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι εφοριακοί που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου δεν έχουν επιπλέον αμοιβή ούτε κάλυψη εξόδων μετακίνησης και πολλές φορές αδυνατούν να κάνουν χρήση της άδειας που προβλέπεται εξ αιτίας του μεγάλου όγκου εσωτερικής εργασίας που έχουν να διαχειριστούν παράλληλα με τη συμμετοχή τους στον προληπτικό έλεγχο.

Με δεδομένες τις προαναφερόμενες αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι εφοριακοί υπάλληλοι να επιτελέσουν το υπηρεσιακό τους έργο θα πρέπει τουλάχιστον να διασφαλίζεται στοιχειωδώς η ασφάλεια τους, η εργασιακή και προσωπική τους αξιοπρέπεια, καθώς και το κύρος της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου