ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα

εξιχνιάστηκε-υπόθεση-παράνομης-διεί-523101

Υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, με δράστη 13χρονο αλβανικής καταγωγής, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου. Σύμφωνα με τη καταγγελία του 48χρονου πατέρα, άγνωστος δράστης είχε παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και για έξι ημέρες είχε αποκτήσει την απόλυτη διαχείρισή του.

Όπως υποστήριξε ο πατέρας, ο άγνωστος δράστης προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα, είχε αποστείλει σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στην οικία του 48χρονου, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιού του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου