ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει μείωση ενοικίων, αλλά το αυξάνει σε κτίριο ιδιοκτησίας του

ο-εμπορικός-σύλλογος-αθηνών-ζητάει-με-519148

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει μειώσεις ενοικίων, ωστόσο, αυξάνει το ενοίκιο σε κτίριο ιδιοκτησίας του στέλνοντας και Αγωγή Εξωσης.

Ο πρόεδρος, Παναγής Καρελλάς τονίζει ότι πρέπει να μειωθούν τα ενοίκια «για την ανασφάλεια την αδράνεια και την επιβίωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας και της αγοράς», αλλά και ο αντιπρόεδρος κ. Κουγιουμτζής πρόσφατα δήλωσε ότι «Ο πιο εμπορικός δρόμος της χώρας στο κόσμο έχει ήδη ξεπέσει χτυπημένος από την κρίση, αφού τα ξενοίκιαστα μαγαζιά φτάνουν το 50%». Υπάρχουν και πολλές άλλες δηλώσεις μελών του συλλόγου υπέρ της βιωσιμότητας του εμπόρου, και των ανοιχτών μαγαζιών.

Αυτά φαίνεται πως ισχύουν μόνο για την υπόλοιπη Αθήνα εκτός από το κατάστημά ιδιοκτησίας του Εμπορικού Συλλόγου που προεδρεύουν, και που αντί μείωσης ενοικίου, από 7.000 ευρώ για 69 τ.μ. που ήδη πληρώνουν οι ενοικιαστές, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει αύξηση, σε 9.000 ευρώ, ενώ, το αίτημα συνοδεύεται και με αγωγή έξωσης για δήθεν δυστροπία πληρωμών.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει τέτοια εποχή αύξηση, γνωρίζοντας πολύ καλά πως κλείνουν οι επιχειρήσεις και όταν οι έμποροι μαζί με την κρίση έχουν να αντιμετωπίσουν και δύστροπους ιδιοκτήτες.

Η υπόθεση φαίνεται πως έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με στόχο να μην κλείσει η επιχείρηση και μείνουν 20 εργαζόμενοι στο δρόμο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου