ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτει για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Γ. Ζορμπάς

καταθέτει-για-τις-μίζες-στα-εξοπλιστι-512419

Ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή καταθέτει αυτή την ώρα σαν μάρτυρας ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Διεύθυνσης εξοπλισμών Γιώργος Ζορμπάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» ο κ Ζορμπάς εκλήθη από τον κ., Μαλλή να καταθέσει σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας μετά τη δημοσίευση στο «Βήμα της Κυριακής» της φωτογραφίας όπου απεικονίζονταν με τον προφυλακισμένο απόστρατο Παναγιώτη Κατσή πάνω σε άρμα Leopard και στα γραφεία της προμηθεύτριας εταιρείας KRAUSS Maffei στο Μόναχο το 2005.

Ο κ. Ζορμπάς διετέλεσε διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο από το 2004 – 2006 με σκοπό να εξυγιάνει το σύστημα προμηθειών του υπουργείου Άμυνας. Είχε μάλιστα καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής υπό την κ. Γ. Τραγάκη το 2005.

Παρ όλα αυτά, όπως αποκαλύπτεται από τη μεγάλη δικογραφία των εξοπλιστικών σε Ελλάδα και Γερμανία, την ίδια περίοδο είχε ως διευθυντή του τον κ. Κατσή, στους λογαριασμούς του οποίου εμβάστηκαν 3 εκατ. ευρώ μίζες από τα εξοπλιστικά.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το vima.gr μέρος από τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν σε ράβδους χρυσού, ενώ το 2009, σύμφωνα με Γερμανούς κατηγορουμένους ο κ. Κατσής σε συνάντησή τους στη Ζυρίχη έκανε λόγο για «ευαίσθητες πληρωμές» στη χώρα μας διεκδικώντας μεγαλύτερη προμήθεια από τη γερμανική προμηθεύτρια εταιρεία.

Στην απολογία του πάντως ο κ. Κατσής απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μαλλή είχε δηλώσει ότι ο κ. Ζορμπάς δεν γνώριζε την παράλληλη σχέση του με τον έμπορο όπλων Πάνο Ευσταθίου, κατηγορούμενο επίσης για μίζες στα εξοπλιστικά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου