ΕΛΛΑΔΑ

Bild: Η Μέρκελ θύμωσε με τον Τσίπρα για την συνεργασία με Ρωσία-ΗΠΑ στα εξοπλιστικά

bild-η-μέρκελ-θύμωσε-με-τον-τσίπρα-για-την-σ-564307

Οι επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατιωτικό τομέα και οι συνεργασίες της με Ρωσία και ΗΠΑ, έχουν θυμώσει αρκετά την Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την «Bild».

«Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, κάνει δουλειές με δύο χώρες: τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη εκφράσει την οργή της στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού για τις νέες επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατιωτικό τομέα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η «Bild» η Γερμανίδα καγκελάριος στις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, επισήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του αμυντικού προϋπολογισμού της Ελλάδας.

«Και οι δύο, Μέρκελ και Τσίπρας, συμφώνησαν ότι το κόστος των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί στο μέλλον, καθώς είναι πιο σημαντικό το θέμα των κοινωνικών δαπανών» αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά «Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βερολίνου αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν Μέρκελ – Τσίπρας στη γερμανική πρωτεύουσα. Και, μόνο λίγες εβδομάδες αργότερα, ανακοινώθηκε από την Αθήνα ότι η Ελλάδα θα απελευθερώσει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για αμερικανικά αεροσκάφη τύπου Lockheed P-3».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), υπεύθυνο σε θέματα εξωτερικών πολιτικής, Κάρλ Γκέοργκ Βέλμαν, δήλωσε στη γερμανική Bild «Αυτή είναι μία σκηνή τρελοκομείου… Προφανώς, η Αθήνα θέλει να ασκήσει πιέσεις».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU), ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Φλόριαν Χαν, δήλωσε στη «Bild» για το θέμα «Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης θυμίζουν περισσότερο ρώσικη ρουλέτα, παρά μία σοβαρή μεταρρύθμιση. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί. Εάν η Αθήνα συνεχίσει έτσι, βλέπω δύσκολη την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου