ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση στη Μ. Χρυσοβελώνη για την αναγνώριση προϋπηρεσίας σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ

απάντηση-στη-μ-χρυσοβελώνη-για-την-ανα-496475

Ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είχε ζητήσει η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τα αιτήματα που απασχολούν την Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων ΟΤΑ, με αναφορά που κατατέθηκε στην Βουλή, μέσω του Βουλευτή Ευβοίας, κ. Ν. Μαυραγάνη,

Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχε η κ. Χρυσοβελώνη με τον Πρόεδρο της Ενωσης, κ. Γ. Παπαδόπουλο και την κοινοποίηση υπομνήματος προς την ίδια, συζήτησαν τα προβλήματα των υπαλλήλων τα οποία εστιάζονταν στην μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας εργαζομένων σε ΟΤΑ.

Αίτημα της Ενωσης ήταν να αντιμετωπιστεί η αδικία με σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβλέπεται ότι για όλο το προσωπικό των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ο χρόνος υπηρεσίας σε αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις αυτών, θα αναγνωρίζεται ως πραγματική προϋπηρεσία και θα λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες και για τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Κατόπιν τούτων μετά τη συζήτηση της εν λόγω αναφοράς στη Βουλή, κοινοποιήθηκε στην κ. Χρυσοβελώνη η απάντηση από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η προϋπηρεσία που έχει διανυθεί σε Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. δεν δύναται να αναγνωριστεί και ότι αυτό γίνεται μόνο για τις περιπτώσεις εκείνων των υπαλλήλων, οι οποίοι βάσει ειδικών διατάξεων μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ και εμπίπτουν ευθέως στο πεδίο εφαρμογής των ειδικών διατάξεων αυτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου