ΕΛΛΑΔΑ

Υπηρεσία – προπομπό των ΜΑΤ για τις διαδηλώσεις ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

υπηρεσία-προπομπό-των-ματ-για-τις-δια-560861

Νέα υπηρεσία -προπομπό των ΜΑΤ- για τη διαχείριση διαδηλώσεων ετοιμάζει η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, μαζί με τα αιτήματα του υπουργείου, περιλαμβάνονται στο κείμενο 40 σελίδων που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του σήμερα, Δευτέρα, στο υπουργείο.

Όπως αναφέρουν οι παραπάνω πηγές, η υπηρεσία αυτή θα είναι μια ομάδα επιτήρησης – διαμεσολάβησης διαδηλώσεων, η οποία θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις και μόνο σε περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.

Οι υπηρετούντες στη συγκεκριμένη ομάδα θα φέρουν αστυνομική ράβδο, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο, ορατά διακριτικά και θα φορούν μπλε στολή και όχι χακί, όπως τα ΜΑΤ.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης θα έχει άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους οποίους θέλει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Για τον Ξηρό

Σε ό,τι αφορά το θέμα του νόμου Παρασκευόπουλου για τις φυλακές, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφρασαν φόβους για νέο κύμα καταλήψεων, επειδή οι πληροφορίες που φθάνουν στο υπουργείο αναφέρουν ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος -κυρίως- δεν είναι ικανοποιημένος από τις διατάξεις όπως διατυπώνονται, καθώς και ότι ο Σάββας Ξηρός συγκεκριμένα πιθανόν να μην δεχθεί τον κατ’ οίκον περιορισμό, αφού σύμφωνα με το νόμο δεν υπάρχει αποφυλάκιση.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτής της πιθανότητας θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες για το άσυλο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου