ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΚΑ: Έγκριση νέας επένδυσης στον Ασπρόπυργο με εφαρμογή του νόμου περί αυθαιρέτων

υπεκα-έγκριση-νέας-επένδυσης-στον-ασπ-479483

Σε φάση εφαρμογής έχουν περάσει οι διατάξεις του άρθρου 51 του νόμου 4178/2103 «αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

Στο άρθρο αυτό περιέχονται διατάξεις με τις οποίες επιλύονται χρόνια ζητήματα, αποσαφηνίζονται θέματα και συμπληρώνονται κενά της πολεοδομικής νομοθεσίας, χωρίς όμως επιβάρυνση της ορθής πολεοδομικής ανάπτυξης της χώρας.

Η πλειοψηφία των διατάξεων αφορά ειδικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση παραγωγικών επενδύσεων και τη συνέχιση λειτουργίας παραγωγικών μονάδων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δόμησης και τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Σε εφαρμογή αυτών των διατάξεων του νόμου 4178/2013 (άρθρο 51, παρ.2γ) αλλά και του νόμου 3982/2011 «απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων επαγγελμάτων και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε κοινή υπουργική απόφαση που προωθεί και συνυπογράφει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, για τη χορήγηση άδειας κτιριακής και μηχανολογικής επέκτασης του εργοστασίου παραγωγής χωμάτων, βερνικιών, μονωτικών και αντιοξειδωτικών προϊόντων της εταιρείας «DUROSTICK ΑΒΕΕ».

Πρόκειται για εταιρεία εγκατεστημένη στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία σκοπεύει να επεκτείνει την υφιστάμενη μονάδα της και να αναγείρει βιομηχανικό κτίριο συνολικής δόμησης 8.786,28 τ.μ. και κάλυψης 7.186,68 τ.μ.. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει νέο παραγωγικό εξοπλισμό κινητήριας ισχύος 509,50kW και εξοπλισμό προστασίας περιβάλλοντος κινητήριας ισχύος 71kW και θα δημιουργήσει 40 νέες θέσεις εργασίας.

Η έγκριση της επένδυσης δίνεται υπό τον όρο ότι όλα τα ανωτέρω θα υλοποιηθούν εντός τριών ετών από την έκδοση της άδειας εγκατάστασης, ότι η επιχείρηση θα εφοδιασθεί με όλες τις αντίστοιχες άδειες και εγκρίσεις και ότι θα συμμορφωθεί και θα εφαρμόσει πλήρως τους όρους που έχουν ήδη εγκριθεί με τις αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε σχετικά με το θέμα:

«Στο ΥΠΕΚΑ προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Είναι βασικός στόχος αυτού του παραγωγικού υπουργείου. Αυτό πετύχαμε με το νόμο 4178 ο οποίος αφορά κυρίως τα αυθαίρετα και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, αλλά όχι μόνο. Έχει και πολλές πολεοδομικές διατάξεις που επιλύουν χρόνια προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος. Οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι επιχειρήσεις της χώρας δεν μπορούν να παραμένουν αιωνίως δέσμιες αναχρονιστικών διατάξεων. Οφείλουμε όλοι να προωθούμε, ταυτόχρονα, την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Μόνο έτσι θα περάσουμε από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πέρασμα σε μία νέα εποχή για τη χώρα, με τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στο ΥΠΕΚΑ, προσπαθούμε να είμαστε στην πρωτοπορία».

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου