ΕΛΛΑΔΑ

Να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ ζητούν 30.000 πολίτες

να-κατατεθεί-πρόταση-μομφής-κατά-της-π-381850

Επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και σ’ όλους τους βουλευτές, όπως άλλωστε είχαν υποσχεθεί, μέσω της οποίας ζητούν την αποπομπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το ελληνικό κοινοβούλιο, έστειλαν τα 30.000 μέλη της πρωτοβουλίας «Πρόταση μομφής στην ΠτΒ».

Τα μέλη που υπογράφουν την επιστολή κάνουν λόγο σε αυτήν για νέες κοινοβουλευτικές τρικλοποδιές από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και επισημαίνουν ότι «… δεν θέλουν να υποκαταστήσουν την πολιτική και κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά αισθάνονται την υποχρέωση να διατυπώσουν εμφατικά την ανησυχία και την αγανάκτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης…».

Στην επιστολή αναφέρονται οι λόγοι, εξαιτίας των οποίων «… η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, όπως αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής …». Προστίθεται, επίσης, ως σημαντικότερο πρόβλημα της έως τώρα παρουσίας της σ’αυτή τη θέση, το γεγονός ότι «… παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη τόσο με αυτή της κυβέρνησης, όσο και με την πλειοψηφική βούληση του σώματος» και πως «πρωτοβουλίες άσχετες με τη λειτουργία της Βουλής –όπως η γελοία επιτροπή για το χρέος-αποτελούν καθαρό σφετερισμό εξουσίας».

Η επιστολή καταλήγει με την εξής έκκληση προς τους βουλευτές «… σας καλούμε να αντιδράσετε θεσμικά υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποπεμφθεί η κ. Κωνσταντοπούλου και να αποδοκιμαστεί η συμπεριφορά της με τον πιο πανηγυρικό τρόπο∙ είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Βουλής πρόσωπο, που θα παρέχει τα εχέγγυα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Η εξέλιξη αυτή θ’ αποτελέσει πράξη δημοκρατικού φρονηματισμού και εμπέδωσης της κοινοβουλευτικής κουλτούρας στον τόπο μας. Είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αιτήματα για την ένταξη νέων μελών στην ομάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν. Από το πρωί, για παράδειγμα, έως την ώρα επίδοσης της επιστολής προστέθηκαν πάνω από 2.000 μέλη. Μάλιστα η ομάδα εκτιμά ότι «με την εμπλοκή που έχει σημειωθεί όσον αφορά στις διαδικασίες της Βουλής εξαιτίας της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου και με τη διήμερη συνεδρίαση ενόψει, τα μέλη αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40.000 έως το τέλος της βδομάδας».

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου