ΕΛΛΑΔΑ

Η Τρόικα θα δει υπουργούς για ασφαλιστικό, εργασιακά και φόρους

η-τρόικα-θα-δει-υπουργούς-για-ασφαλιστ-400150

Ενημέρωση από Τσακαλώτο σε Τσίπρα για τα ανοιχτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων – Στις 5 συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής – Περιμένουν αύριο τη Βελκουλέσκου – Το ΔΝΤ ρίχνει το βάρος στον εκτροχιασμό των εσόδων

Για τα ανοιχτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων ενημερώνει από τις 4 το απόγευμα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στις 5 θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής-ΚΥΣΟΙΠ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί τα τεχνικά κλιμάκια συλλέγουν στοιχεία για την υστέρηση στην είσπραξη των φόρων, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως, αν οι απεσταλμένοι των θεσμών ζητήσουν να δουν τους υπουργούς, θα τους δουν. Απέκλειαν όμως να τους δει ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να μην το ζητήσουν καν».

Αν και ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι στην Αθήνα θα βρίσκονταν σήμερα και οι τέσσερις απεσταλμένοι των θεσμών (Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ), τελικώς η Ρουμάνα του ΔΝΤ ανέβαλε το ταξίδι της, πιθανότατα για αύριο Πέμπτη.

Μόλις καταφτάσει, θα αρχίσει η πραγματική διαπραγμάτευση, επί τη βάσει των στοιχείων που συλλέγουν τα τεχνικά κλιμάκια από τα υπουργεία.

Ήδη, από το πρωί το ΔΝΤ «ξεσκονίζει» τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ. Ενδεικτικό του βάρους που δίνουν στον εκτροχιασμό των εσόδων και των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και ΕΝΦΙΑ, είναι ότι στη συζήτηση έχει ενεργή εμπλοκή η Νο2, γνωστή και μη εξαιρετέα, Ίβα Πέτροβα.

Το… στρατηγείο των εκπροσώπων των «θεσμών» έχει στηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον. Εκεί γίνονται και οι πρώτες συναντήσεις του συμβούλου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, με τους «υπαρχηγούς» των ελεγκτών, μέχρι να καταφτάσουν και οι επικεφαλής.

Επίσης κάθε υπουργός θα ορίσει και ειδικούς εκπροσώπους (γενικούς γραμματείες και διευθυντές) που θα συνομιλούν με τους ξένους διαπραγματευτές για τα θέματα Ενέργειας, Υγείας κλπ.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου