ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη η δίκη για τις βίαιες επιθέσεις κατά Ρομά στο Αιτωλικό

την-τρίτη-η-δίκη-για-τις-βίαιες-επιθέσε-33139

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου θα βρεθούν αύριο, Τρίτη, τρία άτομα που δικάζονται για τις βίαιες επιθέσεις κατά των Ρομά του Αιτωλικού που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012 και συνεχίστηκαν για τους επόμενους πέντε μήνες.

«Στις 3-8-2012, 15-8-2012, 20-9-2012, 13-10-2012 και 4-1-2013 έγιναν σοβαρά επεισόδια σε βάρος “ρομά” της περιοχής από μέλη, φίλους, στελέχη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή του ίδιου [του τοπικού βουλευτή της ΧΑ Κ.Μπαρμπαρούση] κατά τα οποία σημειώθηκαν εμπρησμοί, ξυλοδαρμοί και άλλες βίαιες και παράνομες πράξεις […]» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στις 4 Αυγούστου 2012 σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και Ρομά. Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Στις 13 Οκτωβρίου 2012 μία γυναίκα, ο 11χρονος γιος της και ο 23χρονος ανιψιός της δέχτηκαν επίθεση από περίπου επτά άνδρες. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κάποιος υπέδειξε την γυναίκα ως συγγενή του αρχηγού της κοινότητας των Ρομά.

Στην επίθεση κατά των Ρομά που έγινε στις 4 Ιανουαρίου εννέα άτομα συνελήφθησαν, οκτώ από τους οποίους συνδέονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τη Χρυσή Αυγή, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά από λίγες ημέρες.

Στη δίκη της Τρίτης θα υπάρχει παρατηρητής από τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ τη νομική εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής έχει αναλάβει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου