ΕΛΛΑΔΑ

Μίζες στα εξοπλιστικά: Αλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 150.000 ευρώ

μίζες-στα-εξοπλιστικά-αλλοι-δύο-κατηγ-328521

Ελεύθεροι μεν, με όρους δε, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή διαφθοράς Κώστα Σαριώτη, οι δύο πρώην γενικοί διευθυντές εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας.

Ο κ. Κολλίρης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ, ενώ ο κ. Βασιλάκος με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Και οι δύο πρώην διευθυντές ενεπλάκησαν στην υπόθεση με αφορμή την σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, πρόγραμμα γνωστό και ως «ηλεκρονικός πόλεμος» καθώς είχε την δυνατότητα υποκλοπής επικοινωνιών του εχθρού.

Και οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται, ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο η σύμβαση που υπεγράφη το 2001 επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου με την εταιρία Sonak συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 48.407.996 ευρώ πλέον των νόμιμων τόκων και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι με την υπογραφή της δόθηκε το 50% του ποσού, αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του ανακριτή Σαριώτη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, θα βρεθούν ο εκπρόσωπος της Sonak Ηλίας Αρκουμανέας και ο ιδιοκτήτης αυτής Θωμάς Λιακουνάκος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου