ΕΛΛΑΔΑ

Αφαντοί οι κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά Λυγινός και Εσλερ -Με νέα εντάλματα απαντούν οι ανακριτές

αφαντοί-οι-κατηγορούμενοι-για-τα-εξοπ-269452

Με ένταλμα σύλληψης απάντησαν οι δικαστικές αρχές στην μη εμφάνιση του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φάνη Λυγινού και του αντιπροέδρου της γερμανικής εταιρίας WEGMANN Όλαφ Έσλερ.

Οι δύο άνδρες είχαν κληθεί από τον ανακριτή Γεωργουλέα σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία, ωστόσο εκείνοι “σνόμπαραν” την δικαιοσύνη, και δεν προσήλθαν ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στις μίζες των εξοπλιστικών.

Λυγινός και Εσλερ, μπήκαν στο “κάδρο” των ερευνών με την απολογία του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε μίζες, μεταξύ άλλων, και για την προμήθεια των 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από την γερμανική Wegman, εταιρία στην οποία αντιπρόεδρος ήταν ο Έσλερ. Μάλιστα ο Αντώνης Κάντας μιλώντας για το ρόλο του Φάνη Λυγινού είχε περιγράψει και τις επαφές του με πολιτικό πρόσωπο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει άπληστο αλλά και πατέρα.

Ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης και ο συνάδελφός του Ζαν Κλόντ Όσβαλντ – και οι δυο πρώην στελέχη της DRESDEN BANK στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005 – θεωρούνται πρόσωπα “κλειδιά” για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος καθώς φέρονται όχι μόνο ότι βοήθησαν αλλά και ότι έστησαν τον μηχανισμό διακίνησης του μαύρους χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Και οι δύο καλούνται και από τον ανακριτή Μαλλή, ο οποίος έχει ανοιχτή την δικογραφία των υποβρυχίων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και για τις μίζες που μοιράστηκαν στην επίμαχη σύμβαση. Οι δύο τραπεζίτες ερευνώνται και από την ελβετική δικαιοσύνη, η οποία φαίνεται ότι θέλει να βγάλει την…. ρετσινιά από τις τράπεζές της ότι “μαζεύουν” όλο το μαύρο χρήμα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου