ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ

στον-ανακριτή-οι-υπεύθυνοι-του-λούνα-π-327100

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού, ο Έλληνας διαχειριστής και οι τρεις εργαζόμενοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος και τραυματίστηκε η 9χρονη αδελφή του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πόπη Νταγιάντα άσκησε διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υποχρέου.

Παρότι η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατηγορούμενοι κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο τακτικός ανακριτής που διενεργεί την έρευνα αναμένεται να παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο διαχειριστής του λούνα παρκ, προσήλθε χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, όπου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο πατέρας του 13χρονου δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνο για τον τραγικό θάνατο του παιδιού του και τον τραυματισμό της κόρης του τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τόνισε ότι δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου