ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ θέτει θέμα για την υποψηφιότητα του Δ. Χριστόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ

η-νδ-θέτει-θέμα-για-την-υποψηφιότητα-το-319241

Υψώνει υπέρμετρα τους τόνους η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλευόμενη την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόσυρση της μουσουλμάνας ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει θέμα για την υποψηφιότητα του κ. Δ. Χριστόπουλου που είναι ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ επιχειρεί να αξιοποιήσει τις θέσεις του κ. Χριστόπουλου για τη Θράκη, τις οποίες χαρακτηρίζει ανιστόρητες και επικίνδυνες και η εκπρόσωπος του κόμματος κυρίαΆννα Ασημακοπούλου ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, θέμα υπάρχει και με τον κ. Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τον οποίο εγκαλούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ για σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων».

Η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Χριστόπουλος, με διαδοχικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αποδομεί τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάνης. Μάλιστα, η κυρία Ασημακοπούλου υποστηρίζει ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σε ερώτηση για τον «εθνικό αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας» ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι η μειονότητα μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται όπως αυτή επιθυμεί, υιοθετώντας επί της ουσίας την πάγια θέση της Άγκυρας.

Παράλληλα, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι ο κ. Χριστόπουλος προχώρησε περισσότερο, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για την απαγόρευση της χρήσης του όρου «τουρκικός» για τα σωματεία της μειονότητας.

«Σε άλλη παρέμβασή του ο κ. Χριστόπουλος στο xanthipress δηλώνει το απίθανο, συνεχίζει η κυρία Ασημακοπούλου: «Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών».

Επίσης, η ΝΔ αναφέρεται και σε τρίτη παρέμβασή του ο κ. Χριστόπουλο στο tvxs, ο οποίος κατηγορεί την (μέχρι χθες) συνυποψήφιά του ως φορέα του «Ελληνικού εθνικισμού» λόγω της δήλωσής της ότι δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Τουρκάλα.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, με βάσει τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, στη Θράκη δεν υπάρχει ούτε «τουρκικό πράγμα», όπως ισχυρίζεται ο κ. Χριστόπουλος, ούτε κάποια «εθνική μειονότητα», παρά μόνο θρησκευτική μειονότητα.

Λόγω των θέσεων του κ. Χριστόπουλου, η κυρία Ασημακοπούλου ζητά από τον κ. Τσίπρα να επιδείξει θεσμική ευθύνη και άμεσα να πάρει θέση: Αδειάζοντας αμέσως τον κ. Χριστόπουλο και αποσύροντας την υποψηφιότητά του.

«Διαφορετικά, κάθε λεπτό που περνά και ο κ. Χριστόπουλος παραμένει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνειδητά, υιοθετεί τις ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του» αναφέρει η εκπρόσωπος της ΝΔ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου