ΕΛΛΑΔΑ

«Αδειασαν» τη Λέσβο από πρόσφυγες πριν την επίσκεψη Τσίπρα – Φάιμαν

αδειασαν-τη-λέσβο-από-πρόσφυγες-πρι-290237

Μια διαφορετική εικόνα αντίκρισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά την επίσκεψή τους στην Λέσβο.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το νησί έχει αλλάξει, καθώς ο αριθμός των μεταναστών έχει μειωθεί αρκετά αφού έχουν φύγει συνολικά 7.000 μετανάστες από το νησί. Η «μαγική» εικόνα δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς οι τοπικές αρχές έσπευσαν να απομακρύνουν από το νησί χιλιάδες πρόσφυγες ενόψει της επίσκεψης των δύο ηγετών.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα τρία επιβατηγά πλοία από τη Λέσβο μεταφέροντας συνολικά 4.911 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.Ειδικότερα,το “Τerra Jet” αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες, το “Blue Star Patmos” 1.980 και το “Blue Star 1” 1.229.Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 2.466 άτομα. Το “Terra Jet”, το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το “Blue Star Patmos” μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες. Συνολικά δηλαδή τα τέσσερα πλοία μεταφέρουν 7.377 μετανάστες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι από την Μυτιλήνη .Οι μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά έχουν μεταφερθεί στα κέντρα φιλοξενίας σε Γαλάτσι, Ελληνικό και Ελαιώνα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος και Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη για να δουν από κοντά, τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, ενώ πραγματοποίησαν αυτοψία και στα κέντρα φιλοξενίας της Μόριας και του ΠΙΚΠΑ.

Ο κύριος Φάιμαν έχει αποφασίσει την αποστολή περίπου 100 στελεχών σε Ιταλία και Ελλάδα για την επάνδρωση των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου