ΕΛΛΑΔΑ

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου δε φέρνει ελπίδα δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

η-υποψηφιότητα-παπανδρέου-δε-φέρνει-ε-269623

Την άποψη πως η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου δε φέρνει ελπίδα εξέφρασε μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Ανδρέας Λοβέρδος εξηγώντας πως ο ίδιος προσαρμόστηκε «αυτονοήτως στην αρχή της πλειοψηφίας».

Όπως είπε «την Κυριακή πρέπει να έχουμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή για το καλό της παράταξης».

«Η επόμενη ημέρα απ’ότι έδειξε το ντιμπέιτ των πέντε μας έχει ενωμένους. Σε ό,τι με αφορά θα βοηθήσω», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σε ό,τι με αφορά από Δευτέρα θα είμαστε μαζί και εγώ θα βοηθήσω».

«Όπως είπα στην ανακοίνωσή μου οι δύο υποψηφιότητες που ήταν πάνω από τη δική μου έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως είχε και η δική μου. Εάν βάλω στο τραπέζι πάνω τα μειονεκτήματα, ναι πράγματι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι στη Βουλή και αυτό δημιουργεί θέματα (….) αλλά και η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου δεν φέρνει ελπίδα», είπε ακόμα.

«Μια επιλογή αρχηγού πρέπει να είναι ελπιδοφόρα. Ο κ. Παπανδρέου ξαναήτανε. Άρα λοιπόν δεν είχε νόημα εγώ να κάνω κάτι άλλο παρά αυτό που υποδεικνύει η πλειοψηφία της προηγούμενης Κυριακής που ανέδειξε πρώτο, με τα μηνύματά του, άρα και εγώ έπρεπε να προσαρμοστώ αυτονοήτως στην αρχή της πλειοψηφίας», εξήγησε στη συνέχεια.

«Η επιτροπή που κάνει τον εκλογικό αγώνα αποτελείται κυρίως από πρόσωπα που πρόσκεινται στον Παπανδρέου»

Σε σχέση με την καταγγελία περί νοθείας από τον Γιώργο Παπανδρέου σημείωσε: «Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή αυτή την εβδομάδα να είμαστε αξιοπρεπείς όπως υπήρξαμε και τόσους μήνες πριν τις εκλογές. Η επιτροπή που κάνει τον εκλογικό αγώνα κατά συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από άτομα που πρόσκεινται στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Συνεπώς, είναι μία καταγγελία κατά των ίδιων των ανθρώπων, δεν ξέρω. Πάντως, συνεδρίασαν εχθές. Ήταν και ο εκπρόσωπός μου εκεί και προσπάθησε ο εκπρόσωπος μου, ο κ. Παρασκευόπουλος τα πράγματα να είναι σοβαρά και καλά. Οι δικοί μου άνθρωποι έκαναν αυτό τον έλεγχο, με τα στοιχεία που έχουμε εμείς. Δεν κατάλαβα γιατί έχει τεθεί αυτό το θέμα. Όχι μόνο γιατί δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα αλλά γιατί αν αυτά που εμπεριέχονται ως καταγγελία ενσωματωθούν στο συνολικό αποτέλεσμα δεν ευνοείται καμία υποψηφιότητα».

Ερωτηθείς γιατί το έκανε τότε ο κ. Παπανδρέου σχολίασε: «Δεν μπορώ να ξέρω. Ο κ. Παρασκευόπουλος, παρότι δεν κερδίσαμε και θα μπορούσε να μας οδηγήσει η πικρία μας σε αναστατώσεις, όχι, ο κ. Παρασκευόπουλος προσπάθησε να λογικέψει τα πράγματα. Και νομίζω ότι το πέτυχε. Νομίζω ότι η ανακοίνωση ήταν πολύ χαρακτηριστική».

«Έχουμε κάνει μία γιορτή Δημοκρατίας στις 5 Δεκεμβρίου. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και μεθαύριο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν όταν μιλούσε με τον Γιώργο Παπανδρέου και του ζητούσε να στοιχηθούν πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε στο μυαλό του τις παραπάνω εξελίξεις και αυτό το κλίμα απάντησε: «Όχι, δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα φτάναμε σε αυτά. Αλλά έχω στο μυαλό μου την επόμενη ημέρα και η επόμενη ημέρα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλή για εμάς. Να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία των 270 χιλ. ανθρώπων και όχι να την ξαναχάσουμε. Εγώ θα φροντίσω να προχωρήσουμε και να βοηθήσω όσο μπορώ».

«Αιτία που δε νίκησα ήταν η υποψηφιότητα Παπανδρέου»

«Είπα ότι αιτία που δε νίκησα ήταν η υποψηφιότητα Παπανδρέου η οποία πήρε ψήφους, μου κόστισε μία πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στην Αττική που βγήκα πρώτος μεν σε σχέση με τον κ. Ανδρουλάκη αλλά η διαφορά μου ήταν 6% μόνο. Αν δεν ήταν η υποψηφιότητα Παπανδρέου θα ήμουν πολύ πολύ μπροστά. Και επίσης μου στέρησε την πρωτιά στη Δυτική Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία που μπορεί να μην ήμουν πρώτος αλλά θα ήμουν οπωσδήποτε δεύτερος. Και έχασα τις εκλογές από αυτό», ανέφερε ακόμα.

«Η υποψηφιότητα Παπανδρέου που ήρθε όπως ήρθε από το τραγικό γεγονός της απώλειας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά ήταν το αίτιο τελικά απ’ ότι έδειξαν οι αριθμοί που δεν είμαι εγώ τώρα τουλάχιστον στο δεύτερο γύρο αν όχι στην πρώτη θέση», συμπλήρωσε έπειτα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου