ΕΛΛΑΔΑ

«Απειλητικές και προκλητικές οι δηλώσεις Σόιμπλε»

απειλητικές-και-προκλητικές-οι-δηλώ-256979

«Απειλητικές και προκλητικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι σ’ αυτές διαπιστώνει την απειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα για λήψη νέων μέτρων, τα οποία δεν σχετίζονται με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας, φέρνοντας ως παράδειγμα την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε την τρόικα πως επιδιώκει «ισοπέδωση του εργασιακού χώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων», καθώς και επακόλουθη κυριαρχία των αγορών, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, παρά μόνο αναδιάρθρωση του χρέους της και μία «αναπτυξιακή έκρηξη».

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση του μνημονίου, επεσήμανε πως αυτή ενέχει τους κινδύνους της «τυπικής χρεοκοπίας», της «οικονομικής απομόνωσης» και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Αναφορικά με το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει ζήτημα για τη διανομή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε πως το πλεόνασμα είναι «ως έναν βαθμό λογιστικό» και επετεύχθη με «βάρβαρες περικοπές», αλλά συμπλήρωσε πως είναι «μία πραγματικότητα» και πρέπει να επιστραφεί στις ευπαθείς ομάδες.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου