ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι κάλυκες από τη ληστεία στην Κλειτορία

στο-μικροσκόπιο-της-ελ-ασ-οι-κάλυκες-απ-255372

Περίπου 20 κάλυκες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί μέσα και έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε η αιματηρή ληστεία, με λεία 4.000 ευρώ. Οι κάλυκες από τις σφαίρες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα των δυο ληστών έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα ευρήματα, τόσο από τον χώρο της ληστείας, όσο και έξω από την τράπεζα. Ακόμη εξετάζεται το οπτικό υλικό που υπάρχει και φαίνονται οι δύο δράστες, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της αστυνομίας, δεν αποκλείεται να είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν σημαντικές τις καταθέσεις του αστυνομικού που συνεπλάκη με τους δύο ληστές και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, των δύο υπαλλήλων της τράπεζας που βρίσκονταν στο υποκατάστημα την ώρα της ληστείας, αλλά και του δεύτερου αστυνομικού, που αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους ληστές.

Όσον αφορά στον τρόπο διαφυγής των δραστών, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, θεωρούν ότι πιθανόν υπήρξε και τρίτο άτομο σε υποστηρικτικό ρόλο. Ακόμη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να βρήκαν για κάποιο χρονικό διάστημα καταφύγιο σε γειτονική περιοχή, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τις μετακινήσεις αμέσως μετά τη ληστεία.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου