ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για ρουκετοβόλο

συναγερμός-για-ρουκετοβόλο-231583

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής περί αγοραπωλησίας ρουκετοβόλου όπλου στη «μαύρη αγορά».

Με τέσσερις -τουλάχιστον- τρομοκράτες ελεύθερους, αλλά και τους επισήμους της ευρωπαϊκής προεδρίας και της τρόικας στην Αθήνα, οι αστυνομικοί έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, δεδομένου ότι το ρουκετοβόλο αποτελεί ένα από τα «αγαπημένα» όπλα της εγχώριας τρομοκρατίας…

Τουλάχιστον δύο χτυπήματα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης έχουν επιχειρηθεί τον τελευταίο χρόνο με ρουκέτα. Το πρώτο ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, το δεύτερο σημειώθηκε το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου γύρω από τις εγκαταστάσεις αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρυμπόμπη. Και τα δύο ήταν αποτυχημένα και έγιναν γνωστά από τις προκηρύξεις των συντακτών των προκηρύξεων που ακολούθησαν, μέσα από τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δεύτερη προκήρυξη, η οποία αναφερόταν και στην επίθεση κατά της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη, «προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ’ τα γραφεία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο.

Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτήν τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή».

Πίσω από τα δύο αυτά χτυπήματα, οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος με τη σύζυγό του Πόλα Ρούπα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ύστερα από την «εξαφάνισή» τους τον Ιούλιο του 2012. Στον Μαζιώτη -ως μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα»- άλλωστε «ανήκει» και το χτύπημα με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι επίσης «εξαφανισμένοι» Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Παλαιοκώστας και (πρόσφατα) Κώστας Σακκάς, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν κάθε λόγο να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό για την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης.

Μέτρα προστασίας

Σε αυτό το πλαίσιο, αυξημένα είναι ήδη τα μέτρα προστασίας γύρω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε στόχους που μπορεί να «προσελκύσουν» το ενδιαφέρον των τρομοκρατών, ενώ έχει διπλασιαστεί η φύλαξη προσώπων και αξιωματούχων.

Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για το οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη των ομάδων νεοτρομοκρατίας. Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε ένα ασημί Opel Astra, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο. Τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι άγνωστοι ιδιοκτήτες του οχήματος ήταν τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί, ένας εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με πυροκροτητές, τρία καλάσνικοφ και επτά γεμιστήρες, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση.

Η πρόσφατη πληροφορία περί αγοραπωλησίας ρουκετοβόλου πιθανότατα να σχετίζεται με τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου-γιάφκα, αλλά και με την αστοχία υλικού που έχει εντοπιστεί στις ρουκέτες που έχουν ήδη στη διάθεσή τους οι τρομοκράτες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου