ΕΛΛΑΔΑ

Άρθρο Γ. Αγγελοπούλου στην Huffington Post

άρθρο-γ-αγγελοπούλου-στην-huffington-post-23442

Με τίτλο «Έστω ότι το έχτισες, όμως θα έρθουν;», η Γιάννα Αγγελοπούλου με άρθρο της στη Huffington Post εστιάζει στις υποδομές και στα μεγάλα έργα που έγιναν για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και εκφράζει την απογοήτευσή της για τις εγκαταλελειμμένες, σήμερα εγκαταστάσεις.

«Πράγματι, η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη τα χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά τελικά η ευκαιρία χάθηκε, μια ευκαιρία που θα έδινε ώθηση για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη», αναφέρει η κ. Αγγελοπούλου. «Μια από τις πιο μεγάλες μου απογοητεύσεις είναι να αντικρίζω τις εγκαταστάσεις παραμελημένες, κλειδωμένες και εγκαταλελειμμένες. Και δεν πρόκειται μόνο για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Δημιουργήσαμε π.χ. ένα κέντρο επικοινωνιών που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στο κράτος ως Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Αντιθέτως, αποσυναρμολογήθηκε».

Η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνει, επιπλέον: «Το καθοριστικό χαρακτηριστικό των περισσότερων σχεδίων υποδομής είναι ότι είναι μόνιμα. Οπότε, αποφάσεις του σήμερα πρέπει να έχουν αποτελέσματα που διαρκούν και που είναι δύσκολο να μεταβληθούν στο μέλλον. Εάν το χτίσεις, θα έρθουν. Σχεδίασε σωστά και τότε θα μείνουν».

Ελεύθερος Τύπος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου