ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίπτει ο Φώτης Κουβέλης το άνοιγμα Βενιζέλου

απορρίπτει-ο-φώτης-κουβέλης-το-άνοιγμ-23482

Επιστολή με την οποία θα απορρίπτει την πρόταση για διάλογο επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την Κεντροαριστερά αναμένεται να στείλει άμεσα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απόφαση για απόρριψη της πρότασης Βενιζέλου ελήφθη ύστερα και από συζητήσεις με το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, στην επιστολή ο κ. Κουβέλης θα αφήνει αιχμές για την επικοινωνιακή διάσταση, που θεωρεί η ΔΗΜΑΡ ότι είχε η κίνηση του κ. Βενιζέλου για συμπόρευση των δύο κομμάτων.

Ειδικότερα, θα επισημαίνεται ότι η υπόθεση της ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού «δεν είναι θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης» αλλά βασίζεται σε θέσεις, περιεχόμενο πολιτικών, όχι απλώς σε γενικόλογες αναφορές περί σοσιαλισμού και «κυρίως όχι σε πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις δοκιμάζονται με βάση τον τρόπο που συνεισφέρουν στην έξοδο από την κρίση και στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και οι προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αφορά κινήσεις κορυφής.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη διατύπωση ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας «που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές οι οποίες εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια που μας οδήγησαν στην κρίση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου