ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν – Είμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο»

καπραβέλος-τα-σχολεία-δεν-πρέπει-να-α-223977

Ο κορονοϊός δοκιμάζει όλο και περισσότερο το ΕΣΥ. Ο Νίκος Καπραβέλος δεν κρύβει την ανησυχία του, για τις σκέψεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης…

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και την κατάσταση στο ΕΣΥ ο διευθυντής ΜΕΘ στο ΓΝΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real Fm 107,1. «Τα σχολεία δεν έπρεπε καν να ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη φάση δεν είναι θέμα να μην κλείσεις τα σχολεία, αλλά να κρατήσεις ανοιχτά τα νοσοκομεία», όπου η πίεση είναι «αφόρητη και δυσβάσταχτη», τόνισε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος εκτιμά πως «δεν είναι ώρα για πειράματα και να παίρνουμε το ρίσκο» και προέβλεψε πως η κινητικότητα στα σχολεία θα φέρει «ανεπανόρθωτη τραγωδία».

«Πρέπει να κρατήσουμε όρθια τα νοσοκομεία. Τα μαντάτα δεν είναι καλά», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ ο οποίος αγωνιά για την επόμενη εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου ήδη είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ και δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Μάλιστα στην τελευταία εφημερία έγιναν 57 νέες εισαγωγές ασθενών. «Δεν είχαμε πού να τους βάλουμε», είπε ο κ. Καπραβέλος ο οποίος δεν βλέπει να έχει κοπάσει ακόμη το «τσουνάμι» του τέταρτου κύματος.

Η παραλλαγή Όμικρον «έχει “χτυπήσει” την πόρτα όλων των σπιτιών. Είμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο» και «δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», καθώς «η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη», διότι αναμένεται να δούμε πραγματικά ποιες είναι οι επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης. Μάλιστα υπενθύμισε πως και στην περίπτωση του στελέχους Δέλτα δεν είχε προκληθεί άμεσα η πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά ακολούθησε η «ανείπωτη τραγωδία» του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

newsit.,gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου