ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στη διάθεση των δωρεάν self test στη Θεσσαλονίκη

προβλήματα-στη-διάθεση-των-δωρεάν-self-test-σ-262608

Προβλήματα κατά τη διαδικασία διάθεσης των δωρεάν self tests σε εμβολιασμένους και μη πολίτες, αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΦΣΘ υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τον τρόπο καταχώρισης των self tests, ενώ τα φαρμακεία είχαν προμηθευτεί self tests συσκευασμένα σε πεντάδες, τα οποία αναγκάζονται να αποσυσκευάζουν, να επιλέγουν τα τέσσερα επιμέρους συστατικά και να τα τοποθετούν σε συσκευασίες του ενός για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Ταυτόχρονα δε, αναγκάζονται να βγάζουν σε φωτοτυπίες τις οδηγίες χρήσης.

Ο ΦΣΘ αναφέρει επίσης ότι «αιφνιδιαστικά δόθηκε παράταση μίας εβδομάδας στη διάθεση των δωρεάν self tests, γεγονός που θα διπλασιάσει τη δουλειά στα φαρμακεία, ενώ θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί να δοθούν τα τεστ αυτοδιάγνωσης άπαξ για την περίοδο των γιορτών, χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία στις αρχές του νέου έτους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία πολιτών και φαρμακοποιών».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου