ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται ηλεκτρονική αξιολόγηση στο δημόσιο από το 2018

ερχεται-ηλεκτρονική-αξιολόγηση-στο-δ-216176

Σημαντικά βήματα μεταρρύθμισης του δημοσίου με τη μορφή προαπαιτούμενων για την γ’ αξιολόγηση περιλαμβάνει η συμφωνία που επετεύχθη στο Hilton στη διάρκεια μακράς συνάντησης της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των θεσμών .

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη επήλθε συμφωνία σε όλα τα θέματα και μόνο ανοικτό σημείο είναι η διαδικασία και οι όροι επιλογής των νέων μόνιμων γενικών διευθυντών και γενικών γραμματέων που αναμένεται να κλείσει σε τεχνικό επίπεδο μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι σχετικές προκηρύξεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων προσδιορίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Η επιλογή των νέων γραμματέων θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, όπου έχουν εγγραφεί οι «προσοντούχοι» υπάλληλοι. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση του κράτους, καθώς θα παύσει η πλήρωση αυτών των θέσεων από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.Σε ότι αφορά στη αξιολόγηση του Δημοσίου, υπουργός ενημέρωσε τους Θεσμούς ότι από το 2018 η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εκεί θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου