ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύστημα αξιολόγησης για τους γιατρούς της Εντατικής: Θα προκρίνονται οι πιο… γρήγοροι

νέο-σύστημα-αξιολόγησης-για-τους-γιατ-269374

Μια ακόμη… λίστα εγκαινιάζει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο σχετικό πεδίο και μάλιστα σε ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματά του, σε εκείνο που αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, η -νέα- λίστα θα αφορά τους υποψήφιους γιατρούς για την εξειδίκευση της Εντατικολογίας και βάσει αυτής θα γίνεται η τοποθέτηση των ενδιαφερομένων αντί της διαδικασίας που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα και η οποία εστίαζε στην αξιολόγηση των γιατρών μέσω προσωπικής συνέντευξης. Πλέον με το νέο σύστημα θα προκρίνεται ο πιο… γρήγορος στην υποβολή της σχετικής αίτησης στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια και ίσως και ο πιο… τυχερός ανάλογα με το πως μεταβάλλεται από ποικίλους παράγοντες ο κατάλογος με τους γιατρους.

ΝΔ: Η κυβερνηση συνεχίζει την ισοπέδωση και στην Υγεία

Ως μία ακόμη προσπάθεια ισοπέδωσης των επιστημόνων χαρακτηρίζει την υπουργική απόφαση ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και σχολιάζει με νόημα οτι «μετά τους σημαιοφόρους στα σχολεία, ήρθε η σειρά των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Η αντικατάσταση της συνέντευξης, ως μέσο επιλογής των γιατρών και η επιβολή της λίστας προτεραιότητας ή της κλήρωσης, αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση για τις Μ.Ε.Θ. Η επιχείρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙZΑ – ΑΝΕΛ να εξαφανίσει κάθε ίχνος αξιοκρατίας και αξιολόγησης συνεχίζεται ακάθεκτη.

Η αντικατάσταση της συνέντευξης αποδεικνύει την προσπάθεια ισοπέδωσης των γιατρών και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην επιστημονική εξέλιξή τους. Δυστυχώς, ο χώρος της Υγείας ταλανίζεται από μια ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση.. Ο χρόνος της, όμως, τελειώνει», καταλήγει η δήλωση του Βασίλη Οικονόμου.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου