ΕΛΛΑΔΑ

Αλκης: Αυτοί που χτύπησαν τον 19χρονο είχαν μπει στο «άδειο» ΟΑΚΑ στον περσινό τελικό κυπέλλου;

αλκης-αυτοί-που-χτύπησαν-τον-19χρονο-εί-155616

Όταν τον Μάιο του 2021 είχε αποφασιστεί να γίνει ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χωρίς φιλάθλους για λόγους ασφαλείας και υπό το φόβο της πανδημίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έπρεπε να πάρει μια απόφαση: Πόσους και ποιους θα έβαζε στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Μια αρχική πρόταση ήταν να μπουν συνολικά 800 άτομα, στα οποία θα ήταν σχεδόν από 30 προσκλήσεις κάθε ομάδα, οι προσκλήσεις που θα μοίραζε η ΕΠΟ αλλά και οι πρόεδροι των Ενώσεων όλης της χώρας.

Τελικά η απόφαση ήταν πιο σκληρή: Μόλις 100 άτομα θα μπορούσαν να δουν το ματς και Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πήραν από μόλις 11 προσκλήσεις τις οποίες θα μοίραζαν οι ομάδες σε αυτούς που θα ήθελαν. Προφανώς ονομαστικά.

Επίσης, 40 ήταν τα άτομα που –υποτίθεται- θα προέρχονταν από την ΕΠΟ συμπεριλαμβανομένων και των 17 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το ματς θα ξεκινούσε στις 9 το βράδυ, αλλά από νωρίς στον παράνομο Σύνδεσμο της Ομόνοιας, στην οδό Μενάνδρου, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ΠΑΟΚτζήδες οι οποίοι έσπασαν ακόμη και την απαγόρευση συναθροίσεων που είχε αποφασιστεί εξαιτίας του φόβου των επεισοδίων και του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Κάποια επεισόδια έγιναν, μικρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και γενικά η κατάσταση ηρέμησε.

Λίγη ώρα μετά θα ξεκινούσε ο σημαντικός αυτός τελικός με τα μόλις 100 άτομα για τα οποία είχαν βγει οι προσκλήσεις. Είναι προφανές ότι οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα έδωσαν τις προσκλήσεις ονομαστικά, επομένως, μπορούμε να γνωρίζουνε ανά πάσα στιγμή ποιοι είχαν επιλεγεί.

Αντιθέτως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιους άλλους περίπου 80 έδωσε η ΕΠΟ τις προσκλήσεις.

Και γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί σε μια κατάθεση – βόμβα, που πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ένας αστυνομικός λέει στον ανακριτή διάφορα που γνωρίζει για τη δολοφονία του Αλκη.

Λέει, όμως, και κάτι συγκλονιστικό. Συγκεκριμένα αναφέρει όπως φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο: «Περαιτέρω διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία μας ότι ο Carciu, o Demirazi (Γ), Χατζηκωνσταντίνου (Δ), Σαρακατσάνος (Ε), Κουμαρόπουλος (Θ) και Κάμβο (Ι) είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές Υπηρεσίες στην Αθήνα στις 23-05-2021 στον τελικό του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω».

Η επίσημη κατάθεση του αστυνομικού

Δηλαδή, έξι από τους συλληφθέντες χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία του Αλκη, βρέθηκαν… τυχαία στην Αθήνα την ημέρα του τελικού.

Και που έγινε ο έλεγχος ώστε να καταγραφούν τα ονόματά τους στην Αστυνομία, αν όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει τον αγώνα μέσα από το στάδιο, διαπίστωσε ότι κάποια στιγμή στις κερκίδες, δίπλα στους επίσημους, εισήλθε μια ομάδα των 20 ατόμων, που ήταν φανερά οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Μήπως μέσα σε αυτή την ομάδα βρίσκονταν και οι 6 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλκη; Και μάλιστα ένας εξ αυτών, ο Κουμαρόπουλος φέρεται να κρατάει το δρεπάνι που σκότωσε πιθανότατα τον 19χρονο;

Πώς αλλιώς θα είχαν καταγραφεί τα ονόματά τους και θα τα είχε η Αστυνομία, αν δεν είχαν ελεγχθεί έξω από το ΟΑΚΑ; Πολύ δύσκολο να έγινε αυτό στην Ομόνοια, οπότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι 6 κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη, ενδεχομένως να έχουν μπει στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και να παρακολούθησαν τον αγώνα;

Και τα ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι καυτά:

Με ποιο τρόπο μπήκε αυτή η δολοφονική ομάδα των χούλιγκαν μέσα στο στάδιο αφού μόνο η ΕΠΟ είχε προσκλήσεις για να τους βάλει;

Μήπως κάποιοι από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεννόηση με τον ΠΑΟΚ, έδωσε τις προκλήσεις σε άτομα που της υποδείχθηκαν;

Αν ισχύει αυτό τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι 6 που συμμετείχαν στη δολοφονία του Αλκη, όχι μόνο είναι απλοί γνώριμοι των διοικούντων τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ο «στρατός» που χρησιμοποιεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης για τις «βρόμικες» δουλειές.

Μπορεί η ΕΠΟ να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που μπήκαν στον τελικό με τις προσκλήσεις της; Αν μπορεί ας το κάνει. Εκτός κι αν η ομάδα των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ βρήκε… τρύπα στο ΟΑΚΑ και μπούκαρε με άλλο τρόπο.

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, καταρρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί των διοικούντων της θεσσαλονικιώτικης ομάδας, ότι δεν γνώριζαν τους δολοφόνους του Αλκη.

Τους γνώριζαν, τους ξέρουν και φυσικά μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι τα «τάγματα εφόδου» που έψαχναν για αίμα στα στενά του Χαριλάου είχαν καθοδηγητές. Και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που αφαίρεσε τη ζωή του Αλκη και που επί χρόνια τρομοκρατεί τη Θεσσαλονίκη.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου