ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ο-κώστας-μαρκόπουλος-ανακοίνωσε-την-υ-151405

Κινητικότητα ενόψει των περιφερειακών εκλογών παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έστω κι αν οι κάλπες θα στηθούν το 2023. Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη Στερεά Ελλάδα, κόντρα στον νυν γαλάζιο περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η απόφασή του είναι τελεσίδικη και γι’ αυτό κατέθεσε, όπως σημειώνει την κομματική του ταυτότητα. Σε δήλωση της υποψηφιότητάς του, τονίζει ότι «αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, διότι επιθυμώ να απευθύνομαι στο σύνολο του δημοκρατικού τόξου εξίσου και με τους ίδιους όρους, χωρίς καχυποψίες και μικροπρέπειες. Δεύτερον, διότι έχω ισχυρή πεποίθηση ότι ένας ανεξάρτητος Περιφερειάρχης έχει τη δυνατότητα να είναι διεκδικητικός και πιεστικός προς κάθε μορφή και σύνθεση κυβέρνησης, χωρίς εξαρτήσεις και ακόμα πιο ισχυρός στις Βρυξέλλες, όπου οι προϋπολογισμοί διαμορφώνονται όχι τυχαία, ούτε με αυτόματο τρόπο, αλλά με μηχανισμούς πίεσης και διαπραγμάτευσης».

Κατά τον κ. Μαρκόπουλο «η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται από πολιτική ανεπάρκεια, διαχειριστική ανευθυνότητα και διοικητικό αλαλούμ με παράτυπες τοποθετήσεις. Την απόλυτη, προσωπική και πολιτική ευθύνη για αυτό το χάος φέρει ο κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος όφειλε να είχε παραιτηθεί, μετά τις τελευταίες καταστροφές από τις φωτιές της Εύβοιας και της Φωκίδας καθώς και από τις πλημμύρες σε Εύβοια και Βοιωτία».

Αναλύοντας τους λόγους της επιλογής του και το στόχο της υποψηφιότητάς του ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «ο τρόπος διοίκησης από τον κ. Φάνη Σπανό προσβάλλει τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και συγχρόνως εκθέτει αυτούς που τον πρότειναν και τον εμπιστεύτηκαν. Για εμάς αποτελεί στοίχημα και πεποίθηση πως το μέλλον των πολιτών είναι μια ουσιαστική συμφωνία των πολλών που δεν απαιτεί κομματικά στεγανά… στο αμέσως επόμενο στάδιο θεωρώ ότι είναι πολιτικά υγιές και ορθό να αφήσουν την κοινωνία να «χτίσει» τις δικές της συμμαχίες στο επίπεδο της Περιφέρειας και των Δήμων».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου