ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα σπίτια των Καμπουράκη και Ντούμα

ανάληψη-ευθύνης-για-τις-επιθέσεις-στα-151438

Ο «Αναρχικός Πυρήνας “Santiago Maldonado» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε οικίες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα στην Αθήνα, στην οικία του Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Καμπουράκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αναρχική ομάδα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «στο όνομα της Αναρχίας και της προσπάθειας διατήρησής της ως ενεργή ιστορική δύναμη επίθεσης και εξέγερσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Και συνεχίζουν –μεταξύ άλλων– σχετικά με την εμπρηστική επίθεση τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο πρόεδρος της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Λάμπροε Μαργαρίτης, στη Θεσσαλονίκη:

«Στο όνομα της Αναρχίας και της προσπάθειας διατήρησής της ως ενεργή ιστορική δύναμη επίθεσης και εξέγερσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα:

Την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της οικίας του καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Προέδρου της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Λάμπρου Μαργαρίτη, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη. Ήταν ο δικός μας φόρος τιμής για εκείνη την νύχτα που ο θάνατος νίκησε το φόβο».

«Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “συνδικαλιστή” και “ισόβιου” προέδρου του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα στην Αθήνα».

«Την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του “δημοσιογράφου” του ΣΚΑΙ, Δημήτρη Καμπουράκη, στην Αθήνα».

«Τις εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες των επικηρυγμένων μπάτσων στη Θεσσαλονίκη,….» . (σ.σ Ακολουθούν τα ονόματα και οι διευθύνσεις των αστυνομικών, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν αναδημοσιεύονται).

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου