ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: 15 οι γιατροί και νοσηλευτές που μπαίνουν σε καραντίνα

νοσοκομείο-αλεξάνδρα-15-οι-γιατροί-και-135882

Σε κατ οίκον περιορισμό τέθηκαν 15 γιατροί και νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” μετά την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε σε 42 συνολικά άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή ή βρέθηκαν στους χώρους, όπου κινήθηκε η νεαρή αφρικανικής καταγωγής γυναίκα από το hot spot στη Ριτσώνα, η οποία γέννησε στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη.

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr μέλος των εργαζομένων του νοσοκομείου τα συγκεκριμένα άτομα δεν τέθηκαν σε καραντίνα επειδή βρέθηκαν θετικά στον ιό, αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους, καθώς ήταν εκείνα που ήρθαν περισσότερες φορές σ επαφή με την γυναίκα με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με το ιστορικό η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν ασυμπτωματική. Τα πάντα όμως άλλαξαν όταν θετικός στον ιό βρέθηκε ο σύντροφος της, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει σε απομόνωση στους χώρους του camp της Ριτσώνας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ιδιοποιήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” οι οποίοι υπέβαλαν σε τεστ την λεχώνα και το παιδί της, με το αποτέλεσμα για την γυναίκα να δείχνει θετικό.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου