ΕΛΛΑΔΑ

Αφαιρέθηκε η άδεια γιατρού που ασελγούσε σε παιδί για 9 χρόνια

αφαιρέθηκε-η-άδεια-γιατρού-που-ασελγο-212911

Στην αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου γιατρού σε δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, προχώρησε η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, πριν από λίγες ημέρες, που τον έκρινε ένοχο για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο το γιατρό, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στον ανήλικο γιο της πρώην γυναίκας του, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη». Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε σε πλημμεληματικές πράξεις που φέρονται να έλαβαν χώρα σε βάρος του φερόμενου παθόντος. Κι αυτό γιατί η «αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη» είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr γιατρός αρχικά έχει καταδικαστεί και για κακούργημα: Τον περασμένο Ιούνιο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού, αλλά και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Ωστόσο, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς είχε επιβληθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, υπό όρους. Στη δίκη που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, εξετάστηκαν ως μάρτυρες η πρώην γυναίκα του παιδιού -το οποίο σήμερα είναι φοιτητής-, η νυν σύντροφος του κατηγορούμενου, αλλά κι ένας ψυχίατρος ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ισχυρίζεται ότι είναι αθώος

Ακολούθησε η απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ειδικότερα, ο γιατρός αμφισβήτησε τόσο τους ισχυρισμούς του φερόμενου παθόντος, όσο και της μητέρας του και υποστήριξε ότι είναι αθώος. Κατόπιν, ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως της Εδρας, η οποία ήταν «καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο. Μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι θεωρεί ως «απόλυτα ειλικρινή και χωρίς ίχνος εμπάθειας για τον κατηγορούμενο» την κατάθεση που είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια στις Αρχές η μητέρα του φερόμενου παθόντος. Είπε συγκεκριμένα ότι πείστηκε από την κατάθεση της μητέρας, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «λεπτομέρειες που δεν μπορείς να τις επινοήσεις». «Δεν μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια την κατάθεση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας της Έδρας, η οποία, έκανε ακόμη λόγο για «συντριπτικά στοιχεία για την πράξη» για την οποία κατηγορείτο ο γιατρός. Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο το γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2,5 ετών (30 μήνες).

Ο εφιάλτης του παιδιού

Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε – επί σειρά ετών – σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η – πρώην – γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την «τρυφερή» ηλικία των 7 ετών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από το 2005 έως το 2014. Με λίγα λόγια, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του αγοριού για εννέα ολόκληρα χρόνια, μέχρι το παιδί να γίνει 16 ετών. Ο ανήλικος αποκάλυψε, ωστόσο, τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, αφότου εκείνος χώρισε με τη μητέρα του και αποχώρησε από την οικογενειακή εστία. Ειδικότερα, φέρεται να αποκάλυψε στη μητέρα του το 2015 τα όσα φέρεται να τράβηξε.

«Καμπάνα» 16 ετών, αλλά ελεύθερος

Ο γιατρός κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου -και- τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κακουργηματικές πράξεις χωρίς να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό. Παρά το ότι ο γιατρός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες κάνοντας λόγος για σκευωρία σε βάρος του, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Ωστόσο, ο γιατρός δεν είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή: Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της υποχρέωσης διαμονής του στο Ηράκλειο και της απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση 200 μέτρων από το ίδιο, το σπίτι του και το χώρο εργασίας της μητέρας του.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου