ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να διώξουμε την κυβέρνηση του Μνημονίου

συριζα-να-διώξουμε-την-κυβέρνηση-του-μ-13174

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη ότι «απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής-λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή».

Στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. 41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Βούλτεψη: Προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και κάλεσε να τη διαβάσουν «όσους εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την άποψη του κ. Τσίπρα για τη Δημοκρατία».

«Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, συνδέοντας τον αυταρχισμό με την τήρηση των ψηφισμένων από το κοινοβούλιο νόμων», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι νοθεύει το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η Δημοκρατία έχει εδραιωθεί στην πατρίδα μας, δεν συνδέεται με πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και αποτελεί κτήμα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

«Αυτοί που την αμφισβητούν, περιφρονούν το δημοκρατικό φρόνημα όλων των Ελλήνων», συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου