ΕΛΛΑΔΑ

Αναδρομικός έλεγχος πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών από το 1974 έως το 2012 -Δύο πρόσωπα με αδικαιολόγητες μεταβολές

αναδρομικός-έλεγχος-πόθεν-έσχες-κυβε-60006

Ολοκληρώθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες με τη βοήθεια ορκωτών λογιστών ο αναδρομικός έλεγχος από το 1974 έως και το 2012 για πρωθυπουργούς, υπουργούς υφυπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους που άσκησαν εξουσία.

Από τον έλεγχο σε περίπου 500 πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς και άλλους αξιωματούχους προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 26 περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που δεν έχουν δικαιολογήσει επαρκώς στα πόθεν έσχες τους τα ποσά που δηλώνουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως, πως μόνον δύο πρόσωπα εμφανίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και ενδεχομένως να παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο.

Ολα τα στοιχεία του αναδρομικού ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από το 1974 έως το 2012 βρίσκονται στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής οι ορκωτοί ελεγκτές θα παρουσιάσουν τα πορίσματα των ελέγχων που διενήργησαν και θα αποφασιστεί για ποιους κρίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου